slo | ger




NOVICE
   
PRAZNIK ZAVETNIKOV PRIORATA

K patrociniju nasega Priorata so bili letos župljani župnije Limbuš povabljeni. Ob 19.00 uri smo v naši hišni kapeli obhajali Sveto Mašo. Pri maši je sodeloval župnijski cerkveni zbor in jo polepšal s svojim petjem.

Mitbrüder aus St. Paul Segnung des neuen Traktors Pfarrer Fürbas, P. Edmund, P. Anselm
     
Gottesdienstteilnehmer Agape auf der Terrasse
     
     
  < nazaj
NOVI OPAT PRESES SLOVANSKE BENEDIKTINSKE KONGREGACIJE
P. Prior Administrator Edmund Wagenhofer, Priorat Maribor, je novi Opat preses Slovanske benediktinske kongregacije.
SREČANJE PRO ORIENTE SALZBURG V LIMBUŠU
Dne 25./26. Novenbra 2011 smo pozdravili srečanje Pro Oriente Salzburg pod vodstvom Exl. Dr. Aloisa Kothgasserja, nadškofa Salzburške škofije kot naše goste v Prioratu. Po povabilu Priorja P. Edmunda, tudi člana Pro Oriente, so si hoteli gostje ogledati kakšno je ekumensko delo v Sloveniji. Pri predavanju Prof. Dr. Bogdana Dolenca, profesorja na Teološki fakulteti Ljubljana, so se seznanili, da je ekumensko vprašanje pogosto obteženo z nacionalnim vprašanjem. Zvečer smo smeli pozdraviti v naši hiši tudi našega ordinarija Exl. Dr. Marijana Turnška, nadškofa Mariborske škofije. Pvabljeni gostje so se zelo prijetno počutili in z užitkom preizkusili našo dobro kuhinjo in naša dobra vina.
     
     
     
  < nazaj
NOV OLTAR IN AMBON ZA HIŠNO KAPELO
Po načrtih Arhitekta Požavka so bili izdelani ambon, oltarna miza in podest za tabernakel. Kot material je bilo izbrano visoko kvalitetno steklo. Na oltarni mizi spodaj je mozaik iz barvnega stekla. Motiv je iz samostanske cerkve Tabgha ob Genezareškem jezeru / Izrael.
Altar mir Glasmosaik Blick in die Kapelle von der Mitte Blick in die Kapelle von rechts
     
     
     
  < nazaj
< 1 2 3 >
Pot v meniško življenje / Kandidat / Interesent

Če misliš, da so te ti stavki nagovorili in da te vabi benediktinska duhovnost in življenje se brez strahu javi v našem samostanu in pogovorili se bomo o vseh tvojih željah za tvojo pot k nebeškemu Očetu. Kot brat ali duhovnik, vsekakor pa kot benediktinski menih. Prisrčno vabljen! Veseli te bomo!
© 2009 Benediktinski priorat Maribor
design: Conectivia