slo | gerORA ET LABORA
   

Ponudba

JABOLKA


sorte jabolk, ki jih pridelujemo: Gala, Zlati delišes, Pinova, Fuji kiku , Braeburn, Mairac

Gala
Gala je najzgodnejša sorta. Zori v konec avgusta in v začetku septembra. Barva plodu je rumenkasta, ki jo prekriva intenzivno rdeča barva do 90%. Meso je zelo čvrsto, sočno, sladkega okusa s svojevrstno aromo.
Zlati delišes
Zlati delišes je ena najbolj razširjenih sort na svetu. Zori konec septembra. Barva plodu je zeleno rumena do zlato rumena. Meso je čvrsto do srednje čvrsto, sladko z blago kislino in žlahtno aromo.
Pinova
Pinova zori konec septembra. Barva plodu je v osnovi zeleno rumena, prekriva pa jo cinobrasto rdeča barva. Meso je čvrsto, sočno, prijetnega sladko kislega okusa. Pinova je zelo primerna za skladiščenje.
     
Fuji
Fuji je jabolka japonskega izvora in je izredno cenjena tako v tujini kot v Sloveniji. Zori v drugi polovici meseca oktobra. Barva plodu je lisasta bordo. Meso je zelo čvrsto, sočno, sladkega okusa in aromatično.
Braeburn
Braeburn zori sredi oktobra. Barva plodu je oranžno – rdeča z rjavkastim odtenkom. Meso je zelo čvrsto, sladkega do sladko – kiselkastega okusa in mile arome.
Mairac
Mairac zori konec septembra. Obarva se s privlačno rdečo krovno barvo. Meso je čvrsto, sočno, hrustljavo in pusti dober okus zaradi sveže kisline in vsebnosti sladkorja.
     
SOKOVI
 
  
Sadni sok jabolk iz starih sort
Naravni jabolčni sok z 100% sadnim deležem, pasteriziran. Sok je pridelan iz starih sort jabolk in je brez dodanega sladkorja.
Sadni sok jabolk Braeburne
Sok iz jabolk Braeburne je brez dodanega sladkorja in z 100% sadnem deležem.
Grozni sok
Sadni sok iz grozdja, brez dodanega sladkorja. Sadni delež je 100%.
     
 OREHI  
     
     
ČEŠNJE  
     

Pot v meniško življenje / Kandidat / Interesent

Če misliš, da so te ti stavki nagovorili in da te vabi benediktinska duhovnost in življenje se brez strahu javi v našem samostanu in pogovorili se bomo o vseh tvojih željah za tvojo pot k nebeškemu Očetu. Kot brat ali duhovnik, vsekakor pa kot benediktinski menih. Prisrčno vabljen! Veseli te bomo!
© 2009 Benediktinski priorat Maribor
design: Conectivia